ایران اسکرین، اولین تولید کننده پرچم در ایران

قدمتی به طول تاریخ پرچم

در سال 1340 اولین پایه های مجموعه ایران اسکرین با برپایی یک میز چاپ سیلک در طبقه چهارم ساختمان پرچم که درواقع یک نیم طبقه کوچک بود، توسط آقای محمد مهدی نجفی اسداللهی بنا نهاده شد. این کارگاه کوچک جزو اولین کارگاه های چاپ پارچه در ایران بود که به پیشنهاد نمایندگان بویر و … آلمان در ایران تاسیس شد که درآن زمان بزرگترین تامین کننده مواد اولیه چاپ در دنیا بود.
استفاده از این مواد با کیفیت و هم تراز کشورهای اروپایی و به تبع آن بالابودن کیفیت چاپ منسوجات تولیدی سبب شد تا محصولات تولید شده در این کارگاه کوچک به سرعت جای خود را دربازار ایران باز کرده و مشتریان بسیاری را جذب نماید.
در آن زمان در طبقه سوم ساختمان پرچم، کلاس های درس عربی و علوم قرآنی توسط حاج شیخ احمد نجفی اسداللهی برگزار می گردید که به اسم دارالعلوم عربیه شناخته می شد. درسال 1402، محل برگزاری کلاسهای دارالعلوم به خیابان انقلاب کنونی، بهار جنوبی، بن بست نظری انتقال یافت که هم اکنون نیزتوسط آقای دکتر سعید نجفی اسداللهی همچنان دایر می گردد.
با انتقال این کلاسها و تخلیه طبقه سوم، این طبقه نیز به کارگاه چاپ اضافه شد که پس از آن نیزهر واحد از این ساختمان که تخلیه می شد توسط جناب محمد مهدی نجفی اسداللهی و پس ازآن جناب دکتر فرشاد نجفی اسداللهی خریداری و به مجموعه چاپ سیلک که البته در سالهای بعد به کارگاه چاپ پرچم ایران اسکرین تغییر کاربری داده شد، اضافه می گردید.
همزمان با توسعه کارگاه چاپ سیلک، یک اتفاق مسیر کاری این کارگاه کوچک را تغییر داد تا به اولین و بزرگترین مجموعه تولید پرچم در کشور تبدیل شود.

در آن روزگار، دولت وقت، تصمیم گرفت تا وابستگی خود به خارج ازکشور برای تولید پرچم را قطع کرده و کارتولید پرچم های دولتی را در داخل کشور انجام دهد. به همین دلیل فراخوانی جهت تولید پرچم های دولتی داده شد تا تولید کنندگان، نمونه های تولید خود را ارائه کنند تا سفارش تولید این پرچمها که شامل وزارت خانه های وقت و پرچم های نظامی می شدند به بهترین تولید کننده داده شود.
به دلیل سایز بزرگ پرچمها که گاه به چندین متر می رسد و همچنین تعداد بالای رنگها، کار چاپ سیلک را که توسط شابلونهای متعدد انجام می شود را بسیار سخت می نمود. ولی با توجه با امکانات دراختیار و مواد اولیه باکیفیت اروپایی استفاده شده و تجربه فراوان در چاپ پارچه و البته ارتباط با تولید کنندگان اروپایی، در نهایت پس از چندماه تلاش شبانه روزی، نمونه های ارائه شده توسط آقای محمد مهدی نجفی به عنوان پرچم های با بالاترین کیفیت انتخاب شد و سفارشات متعددی به مجموعه ایران اسکرین داده شد و از آن پس کار تولید تخصصی پرچم از سال 1342 آغاز شد.
از آن تاریخ به بعد به دلیل نیاز به انجام خدمات مختلف ازجمله تولید پرچم به روش های های مختلف چاپ، دوخت پرچم ها و نیازبه تجهیزات خیاطی، سیستم های خشک کن و دیگر امکانات مورد نیاز، به تدریج بخش های مختلف به مجموعه ایران اسکرین اضافه شد و روز به روز منجر به توسعه سازمان ایران اسکرین گردید.
در نهایت در سال 1352 قرارداد بزرگی با شهرداری وقت تهران جهت تولید تمامی پرچم های کشورهای جهان در ابعاد مختلف با تیراژ بالا بسته شد که نقطه عطفی در تاریخ سازمان ایران اسکرین بود. این قرارداد باعث شد تا علاقه مندی برای جمع آوری اطلاعات علت تصویر و طرح و المانهای موجود در پرچم کشورهای مختلف جهان ایجاد شود. دریافت این اطلاعات نیاز به عضویت در سازمان بین الملیی پرچم داشت . در آن زمان با توجه به سختی ارتباطات بین المللی، عضویت در یک نهاد خارجی و بین المللی کار بسیار سختی بود. ولی در نهایت با تلاشها و پیگیری های فراوان و مصرانه آقای محمد مهدی نجفی اسداللهی، سازمان ایران اسکرین ازطرف ایران عضواین نهاد بین المللی گردید. این ارتباط و عضویت سازمان ایران اسکرین در این نهاد باعث شد تا تمامی تغییرات در پرچم ها و همچنین سرود کلیه کشورهای جهان به سرعت به اطلاع سازمان ایران اسکرین رسیده تا پرچم ها با آخرین اطلاعات روز چاپ و تولید شوند و این امر اعتبار بسیار فراوانی را برای این موسسه به همراه داشته باشد.
به تدریج نمونه تمامی تولید شده پرچم های کشورهای جهان در بالای ساختمان پرچم که ترکیبی از معماری قاجار و پهلوی بود به اهتزار درآمد و فضای بسیار دیدنی را در دروازه شمیران تهران در پیش چشم رهگزران و البته هنردوستان قرار داد که متاسفانه این اثر تاریخی منحصر به فرد در نهایت تخریب شد.
پس از انقلاب اسلامی در سال 57 ، به دلیل عدم یکسان سازی و وجود یک طرح نهایی، کار تولید پرچم ایران با سردرگمی همراه بود تا در نهایت طرح کنونی پرچم به تصویب امام خمینی(ره) قرار گرفت و از آن پس این طرح مورد چاپ قرار گرفت.

داستان ما را بشنوید

0+
بیش از هزار سازمان و مجموعه با پرچم های ما شناخته شده اند